BIO - Nasiona na kiełki rzodkiew superfood LEGUTKO
Opis
BIO - Nasiona na kiełki - rzodkiew
Produkcja kiełków w słoiku:
Nasiona namoczyć na 2-3 godziny w letniej wodzie. Następnie przepłukać kilkakrotnie czystą wodą, nakryć słoik gazą, obwiązać i ustawić do odcieknięcia. Przez kolejne dni należy dwa razy dziennie przepłukać kiełkujące nasiona.
Produkcja kiełków w kiełkownicy:
Nasiona namoczyć na 2-3 godziny w letniej wodzie. Następnie przepłukać kilkakrotnie czystą wodą i równomiernie rozłoźyć na siatce naczynia na kiełki. Kiełkownicę uzupełnić wodą do poziomu siatki. Przez kolejne dni należy dwa razy dziennie przepłukać (podlać) kiełkujące nasiona oraz wymienić wodę w kiełkownicy.
Ustawić w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu.
Po 4-6 dniach kiełki są gotowe do spożycia.